Rågbullar

Rågbullar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 50 gr jäst
    2. 5 dl ljummet vatten
    3. 0.5 dl linfrön
    4. 2 msk rapsolja
    5. 0.5 dl brödsirap
    6. 1 tsk salt
    7. 2 dl vetekli
    8. 6 dl vetemjöl
    9. 7 dl rågmjöl
    10. 1 tsk bakpulver
    11. Kärnor till garnering

Gör så här

    1. 1.

      dlSmula ner jästen i en bunke och häll på vattnet, rör om tills jästen löst sig.

    2. 2.

      Blanda ner linfrön, rapsolja, sirap, salt och vetekli, vetemjöl och rör om. Blanda bakpulvret med rågmjölet och tillsätt i degen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt jäsa 45-60 minuter under bakduk.

    3. 3.

      Arbeta ut degen på mjölat bord. Dela degen i två delar och sedan ca 12 bitar per deghalva. Rulla ihop till bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

    4. 4.

      Sätt ungen på 225°C.

    5. 5.

      Stryk på lite vatten på bullarna för att få garneringen att fästa. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?