Rågbröd med chèvrecreme, serranoskinka, rucola och blåbärsvinägrett

Rågbröd med chèvrecreme, serranoskinka, rucola och blåbärsvinägrett

Av: / Foto: Peter Phillips
30 min
4 personer
Blåbär och chèvre är en underbar kombination!
Fler recept på:
Picknickmat, Chèvre, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 200 g chèvre
    2. 4 msk lätt crème fraiche
    3. 1 tsk flytande honung
    4. ev salt
    5. 4 skivor danskt rågbröd
    6. 50 g rucolasallad
    7. 4 skivor serranoskinka
    8. färska blåbär
  1. Vinägrett:

    1. 1 dl frysta blåbär
    2. 1 msk vit balsamicovinäger
    3. 1 nypa salt
    4. 1 nypa socker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda chèvre och crème fraiche, smaka av med honung och ev salt. Mosa med gaffel till en slät creme.

    2. 2.

      Vinägrett: Tina blå bären och blanda ner balsamicovinäger, lite salt och socker.

    3. 3.

      Skiva brödet ganska tunt. Lägg på sallad, skinka och bred på rikligt med chèvrekräm. Ringla över blåbärsvinägrett. Toppa gärna med färska fina blåbär vid serveringen.

Fler recept på:
Picknickmat, Chèvre, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?