Rådjurssadel

Rådjurssadel

Av: / Foto: Peter Phillips
40 min
6 personer
Rådjur är ett magert och ganska torrt kött. Var därför noga med att inte steka det för länge. Innertemperaturen ska helst inte överstiga 60 °.
Annons

Ingredienser

    1. ca 1 1/2 kg rådjurssadel (stek eller filé)
    2. 25–30 g smör
    3. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet från hinnor och fett. Lägg på smöret så det kan rinna ner över köttet i ugnen. Ett tips är att använda osthyveln och skära breda, tunna skivor av smöret. Salta och peppra generöst.

    2. 2.

      Sätt in mitt i ugnen i 30–40 minuter. Använd en stektermometer för att få exakt rätt temperatur på köttet. Ös gärna köttet under stektiden med det spad som bildas.

Är innehållet i detta recept olämpligt?