Råbiff

Råbiff

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Klassiker - råbiff.
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 500 g oxfilé
    2. 1 skiva danskt rågbröd
    3. 1 msk olivolja
    4. salt och nymalen svartpeppar
    5. 2 st schalottenlökar
    6. 2 st salladslökar
    7. 1 st ask krasse
    8. färskriven pepparrot
    9. 4 st äggulor, ev vaktelägg
  1. Dressing

    1. 1 dl crème fraiche
    2. 2 tsk dijonsenap
    3. 1/2 dl finriven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Riv eller skrapa oxfilén i tunna strimlor. Alt skär den i små, små kuber. Har du en köttkvarn går det bra att mala köttet. Man kan också be om hjälp i charkdisken.

    2. 2.

      Smula rågbrödet och stek smulorna knapriga i olivolja. Salta och peppra. Blanda ingredienserna till dressingen.

    3. 3.

      Lägg upp köttet i små högar på tallrikar. Fördela finhackad schalottenlök, tunt skuren salladslök, krasse, pepparrot och äggulor över och runt om.

    4. 4.

      Toppa med rågbrödssmulorna och servera med dressingen.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?