Rabarbersmulpaj med flingsalt

Rabarbersmulpaj med flingsalt

Av: / Foto: Google
Enkel rabarbersmulpaj med smuldeg på havregryn. Flingsalt förstärker de goda smakerna i rabarberpajen.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g Rabarber i mindre bitar
    2. 150 g Smör
    3. 3 dl Socker
    4. 3 dl Vetemjöl
    5. 1 dl Havregryn
    6. 2-3 tsk Flingsalt
    7. Vaniljglass

Gör så här

    1. 1.

      Skär upp rabarbern i 2 cm stora bitar

    2. 2.

      Lägg ut rabarbern i botten av en pajform och slå ca 1 dl socker över. Blanda runt

    3. 3.

      Bland smör, vetemjöl, resterande socker och havregryn i en bunke. Blanda samman till en smulig deg och täck rabarbern

    4. 4.

      Baka rabarbersmulpajen i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?