Rabarberpaj med rabarberkompott

Rabarberpaj med rabarberkompott

Av: / Foto: Lina Eidenberg
30 min
4 personer
En smaksensation som förhöjs av den inkokta rabarbern!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 3 stjälkar rabarber (skalade)
    2. 1 dl vitt sött vin
    3. 1/4 + 1/4 dl strösocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
  1. Smuldeg:

    1. 1 1/2 msk socker
    2. 1 dl vetemjöl
    3. 50 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Skär 4 jämnlånga bitar av 1 1/2 stjälk rabarber, cirka 4 centimeter långa. Lägg i en ugnsfast form med vinet och 1/4 dl strösocker. Baka dem mjuka på 100° under folie i cirka 10 minuter tills de börjar mjukna. Låt svalna.

    2. 2.

      Koka en kompott på resten av rabarbern, 1/4 dl socker och vaniljsocker.

    3. 3.

      Deg: Blanda socker och mjöl, arbeta in smöret. Låt vila i kylen i 30 minuter (eller gör degen dagen innan).

    4. 4.

      Lägg kompotten i en ugnsfast form, toppa med smuldegen och grädda i ugnen på 180° tills den fått fin färg. Låt den inkokta rabarbern rinna av ordentligt i en silduk, servera vid sidan av pajen med vaniljglass.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?