Rabarbermuffins med crumble

Rabarbermuffins med crumble

Av:
45 min
12 st
Rabarbermuffins med en smuldegstopping. https://mittkok.expressen.se/recept/rabarbermuffins-med-crumble/
Annons

Ingredienser

  1. Muffinssmet

    1. 2 st ägg
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 100 g smör
    5. 2 dl mjölk
    6. 4 dl vetemjöl
    7. 2 tsk bakpulver
  2. Rabarberfyllning

    1. 2 dl rabarber
    2. 1 msk kanel
    3. 1 msk strösocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
  3. Crumble (smultopping)

    1. 1 dl vetemjöl
    2. 2 dl havregryn
    3. 75 g smör
    4. 1 dl strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

    2. 2.

      Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda i det i äggsmeten.

    3. 3.

      Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.

    4. 4.

      Nyp ihop ingredienserna till crumblen.

    5. 5.

      Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med strösocker, vaniljsocker och kanel.

    6. 6.

      Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna.

    7. 7.

      Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?