Rabarberkräm med mandelströssel

Rabarberkräm med mandelströssel

40 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. rabarberkräm

    1. 500 g rabarber
    2. 4 dl Vatten
    3. 1 dl Socker
    4. 1 st kanelstång
    5. 2 msk potatismjöl
  2. mandelströssel

    1. 1 dl Mandel
    2. 50 g Smör
    3. 1 dl Vetemjöl
    4. 0.75 dl Socker

Gör så här

    1. 1.

      Rabarberkräm: Skär rabarbern i 3–4 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vattnet, tillsätt socker och kanelstång; låt koka upp. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt detta. Koka upp krämen igen och ta den sedan från plattan. Sockra lite ovanpå krämen så att det inte bildas skinn när den svalnar.

    2. 2.

      Mandelströssel: Värm ugnen till 200°. Hacka mandeln. Blanda den med smör, mjöl och socker till en smulig massa. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–12 minuter, tills smulorna börjar få färg. Ta ut plåten och låt strösslet stelna. Servera krämen med mandelströsslet och en klick grädde eller vaniljglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?