Rabarberkräm

Rabarberkräm

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rabarber
    2. 4 dl vatten
    3. 2 st bananer
    4. 2,5 msk tapiokamjöl alt. arrowrot
    5. 1-2 tsk kanel
    6. 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

    1. 1.

      Skiva rabarberna i slantar.

    2. 2.

      Lägg i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp och låt koka på medelvärme i 5 minuter, rör om då och då.

    3. 3.

      Skala och skiva bananerna.

    4. 4.

      Lägg ner tillsammans med rabarberna, som nu börjat tråda sig, och låt koka ytterligare i 5 minuter. Rör om då och då.

    5. 5.

      Blanda tapiokamjölet med lite vatten och häll ner i krämen under omrörning.

    6. 6.

      Låt koka upp och koka sakta i 1 minut.

    7. 7.

      Dra bort grytan från spisen och rör ner kanel och äkta vaniljpulver.

Är innehållet i detta recept olämpligt?