Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Av:
20 min
12 Bitar
Annons

Ingredienser

    1. 150 G Smör
    2. 2 1/2 Dl Strösocker
    3. 2 Tsk Vaniljsocker
    4. 3 St Ägg
    5. 2 Dl Vetemjöl
  1. Garnering

    1. 250-300 G Rabarber
    2. Ca 2 Msk Strösocker
    3. Ev florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten och rör ner. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

    2. 2.

      Lägg över rabarbern, antingen i mindre bitar eller i längre bitar (lägg rabarbern som en sol)strö över socker.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 180 grader 20-23 minuter ställ kakan i mitten av ugnen. Servera med vispgrädde, glass eller vaniljsås

Är innehållet i detta recept olämpligt?