Rabarberkaka

Rabarberkaka

Av:
1 Springform
Godaste rabarberkakan
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 2 St Ägg
    2. 1,5 Dl Socker
    3. 1,5 Dl Vetemjöl
    4. 1 Tsk Vaniljsocker
    5. 1 Tsk Bakpulver
  2. Topping

    1. 75 Gr Smör
    2. 0,75 Dl Pärlsocker
    3. 1 Stjälk Rabarber

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och strösocker pösigt. Vispa i därefter mjöl, vaniljsocker och bakpulver som du blandar ihop först. Bre ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. Skiva rabarbern och tryck ner i smeten, ska täcka hela kakan. Hyvla över smöret, skall täcka hela formen. Strö över pärlsocker, det ska vara rikligt. SNÅLA INTE! Grädda i mitten av ugnen i 175 grader tills den har fått en fin färg. Ca 20-30 min (typ).

Är innehållet i detta recept olämpligt?