rabarbergrottor med kardemumma

rabarbergrottor med kardemumma

Av: / Foto: Augusta Andersson
Mycket lättbakade kakor som är perfekta både till eftermiddagsfikan och till kvällskaffet. *Kom ihåg att det blir garanterat mer sylt än som behövs till kakorna, så vill man inte ha ett lager med rabarbersyltsburkar hemma så kan man minska på receptet.
Annons

Ingredienser

  1. Rabarbergrottor

    1. 1 kg skalad rabarber
    2. 0,75 dl vatten
    3. 3 tsk nystött kardemumma
    4. 1 kg syltsocker
  2. Kakdeg

    1. 1 sats mördeg från valfritt recept
    2. 1,5 tsk nystött kardemumma
    3. 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

    1. 1.

      Sylt: Hacka upp den skalade rabarbern i mindre bitar, 1 cm brukar vara lagom.

    2. 2.

      Koka upp rabarbern, vattnet och kardemumman. Låt det sedan sjuda under lock i ishpish 10 minuter, så att rabarbern mjuknar.

    3. 3.

      Häll i syltsockret och låt sylten koka i 4 minuter under omrörning.

    4. 4.

      Häll upp sylten på burk.

    5. 5.

      Kakorna: För att göra kakorna kan man använda sig av vilket mördegsrecept man vill. Tänk bara på att arbeta ihop degen snabbt och att jobba med kylskåpskallt smör för att degen ska bli som bäst.

    6. 6.

      Tillsätt vaniljen och kardemumman i degen.

    7. 7.

      Forma degen till små grottor och spritsa i sylten.

    8. 8.

      Kolla vad ditt mördegsrecept säger, och grädda kakorna efter det.

Är innehållet i detta recept olämpligt?