Rabarbercurd

Rabarbercurd

Av:
5 dl
Perfekt mellan bottnarna i en god jordgubbstårta, eller som pålägg på några nybakta frallor. Håller ca 1 vecka i kyl.
Annons

Ingredienser

    1. 450 g rabarber
    2. 150 g jordgubbar
    3. 2 ½ dl strösocker
    4. 1 dl vatten
    5. 5 äggulor
    6. 70 g smör
    7. 1/2 citron, skal från
    8. 1 msk majsstärkelse
    9. 2 msk citronjuice

Gör så här

    1. 1.

      Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka rabarbern och jordgubbarna med socker och vatten till det blivit mos. Mixa allt till en slät puré och låt svalna något.

    2. 2.

      Vispa äggulorna lätt och vispa därefter ned dem, tillsammans med citronskal, smöret tärnat i kuber och majsstärkelsen som rörts ut i citronjuicen. Rör hela tiden så att allt blandar sig väl.

    3. 3.

      Värm blandningen på svag värme, rör hela tiden i botten så att rabarbercurden inte bränner fast och så att äggulan inte koagulerar. När curden börjar tjockna, och det bildas synliga spår efter vispen när du rör, är den klar.

    4. 4.

      Häll upp curden på väl rengjorda burkar. Förslut och förvara burkarna i kylskåp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?