Rabarberchutney

Rabarberchutney

Av:
35 min
Annons

Ingredienser

    1. 500 g rabarber
    2. 1 gul lök
    3. 2 klyftor vitlök
    4. 2 msk äppelcidervinäger
    5. 1 tsk salt
    6. 1 msk ingefära (riven)
    7. 1,25 dl honung

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och skala rabarbern om det behövs. Rosa skal ger mer rosa chutney!

    2. 2.

      Finhacka löken och vitlöken.

    3. 3.

      Lägg alla ingredienser, utom honungen, i en kastrull och koka upp under omrörning.

    4. 4.

      Koka på svag värme i ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat lite.

    5. 5.

      När chutneyn kokat klart låt den svalna till 40°C och blanda sen i honungen. (Över 40°C förstörs nyttigheterna i honung.)

    6. 6.

      Häll upp på glasburkar, låt svalna innan locket sätts på. Chutneyn tjocknar lite till är den svalnat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?