Rabarbercheesecake

E N

Rabarbercheesecake

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 10 st digestivekex
    2. 75 g smör
  2. Fyllning

    1. 600 g färskost
    2. 1,5 dl vispgrädde
    3. 2 dl florsocker
    4. 2 tsk vaniljsocker
    5. fint rivet skal från 2 citroner
  3. Rabarbergelé

    1. 350 g rabarber
    2. saft från 1 citron
    3. 1 dl vatten
    4. 1 dl strösocker
    5. 0,5 tsk agar agar eller 1 tsk gelantinpulver
  4. Garnering

    1. Jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Fodra en springform med diameter på 20 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor.

    2. 2.

      Mixa kexen till ett fint smul i matberedare, för hand eller i en mortel.

    3. 3.

      Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.

    4. 4.

      Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked.

    5. 5.

      Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.

    6. 6.

      Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.

    7. 7.

      Tillsätt florsocker, rivet citronskal och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.

    8. 8.

      Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager.

    9. 9.

      Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du börjar göra rabarbergelén.

    10. 10.

      Skär rabarbern i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med citronsaft och vatten. Koka upp till ett mos.

    11. 11.

      Sila moset genom en finmaskig sil så att du får en slät rabarberpuré. Koka upp purén tillsammans med strösocker och agar agar pulver i 3-4 minuter.

    12. 12.

      Häll rabarbersmeten över cheesecaken i en försiktig stråle och låt stå i kylskåpet tills toppingen stelnat, ca 1h.

    13. 13.

      Garnera med jordgubbar. Servera och njut!

Är innehållet i detta recept olämpligt?