Rabarber, och citrongräskompott med crunch

Rabarber, och citrongräskompott med crunch

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Crunch

    1. 150 g smör
    2. dl strösocker
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 2 dl havregryn
    5. 1 dl kokosflingor
  2. Rabarberkompott

    1. 2 citrongräs
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 dl vatten
    4. 1 kg färsk rabarber
  3. Till servering

    1. vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Crunch: Rör ihop smöret med resten av ingredienserna till crunchet. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10-15 min. Dela i mindre bitar och låt svalna

    2. 2.

      Rabarberkompott: Dela citrongräset på längden och gnugga lite för att få fram smakerna. Koka socker, vatten och citrongräs ca 10 min till en simmig sockerlag. Häll ner hälften av rabarbern och låt koka i 5-6 min. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och vänd varsamt ner resten av rabarbern. Låt kallna

    3. 3.

      Häll upp kompotten i serveringsglas och servera crunch och grädde vid sidan om

Är innehållet i detta recept olämpligt?