Rabarber, kardemumma och vanilj marmelad

Rabarber, kardemumma och vanilj marmelad

Av: / Foto: Sofia Blom
40 min
Annons

Ingredienser

  1. Rabarbersaft

    1. 6 dl Rabarbersaft
    2. 1 Citron
    3. 1 Lime
    4. 5 dl Socker
    5. 100 g Späda rabarber
    6. 1 tsk Citronsyra
    7. 1/2 Flaska Fruktpektin
    8. 1 tsk Kardemumma
    9. 1 Vaniljstång

Gör så här

    1. 1.

      Skölj rabarber och skär i små bitar. Tvätta citronen och skala av skalet med potatisskalare och skiva sedan tunt.

    2. 2.

      Koka saft, rabarber, citronskal och saften av citron och lime samt socker i 15 min. Skumma av!

    3. 3.

      Häll i kardemumma och vanilj. Koka några minuter till.

    4. 4.

      Häll i citronsyra och pektin och låt koka upp. Dra av värmen och låt det svalna i 15 min. Rör om då och då.

    5. 5.

      Häll upp på väl rengjorda burkar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?