Rå pumpa- och ingefärssoppa

Rå pumpa- och ingefärssoppa

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl butternutpumpa
    2. 2 klyftor vitlök
    3. 3 cm ingefära
    4. 2 cm gurkmeja (färsk), alt 1 tsk torkad mald)
    5. 3 dl vatten
    6. 1 tsk spiskummin
    7. 1 tsk korianderfrö
    8. 1 msk citronsaft
    9. 2 msk kokosolja
    10. 1 tsk salt
    11. 1 dl cashewnötter

Gör så här

    1. 1.

      Skala pumpa, vitlök, ingefära och gurkmeja. Riv grovt på rivjärn och lägg i en kastrull.

    2. 2.

      Tillsätt vatten och värm till 40°C.

    3. 3.

      Täck med plast och låt stå i 30 min.

    4. 4.

      Häll i en mixer och mixa slätt.

    5. 5.

      Tillsätt torra kryddor, citronsaft, kokosolja och salt och fortsätt mixa 1 min.

    6. 6.

      Tillsätt cashewnötterna, fortsätt mixa till en slät och krämig konsistens.

Är innehållet i detta recept olämpligt?