Quorn Bibimbap

Quorn Bibimbap

4 portioner
En spännande rätt som är helt vegetarisk!
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket Quorn filéer (312 g)
    2. 1 msk honung
    3. 3 msk japansk soja
    4. 2-3 vitlöksklyftor
    5. Sesamolja till stekning
  1. Ris:

    1. 4 dl sushi eller jasminris 0,75 risvinäger
    2. 2 msk socker
    3. salt
  2. Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:

    1. 1 gurka
    2. 2 morötter, skalade
    3. 1,5 tsk salt
    4. 2 msk japansk risvinäger
    5. 1 msk finhackad röd chili
  3. Tillbehör:

    1. Inlagd morot och gurka på koreanskt vis
    2. Rostade sesamfrön
    3. Groddar

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.

    2. 2.

      Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin och blanchera (koka i cirka 15 sekunder). Häll av vattnet och smaksätt med risvinäger, socker och finhackad chili.

    3. 3.

      Marinera Quorn Filéer i honung, soja och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida. Stek äggen på ena sidan.

    4. 4.

      Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?