Quinoawrap med svarta bönor, fetaost och avokado

Quinoawrap med svarta bönor, fetaost och avokado

Av:
20 min
Annons

Ingredienser

  1. Wrap

    1. 2,4 dl torr quinoa
    2. 4,7 dl vatten
    3. 425 g svarta bönor
    4. 1 avokado
    5. 6-8 spenatblad
    6. Monterey jack ost
    7. fetaost
    8. stora tortilla
  2. Avokado-tahinidip

    1. 1 avokado
    2. 0,8 dl tahini, völblandad
    3. 3 msk citronjuice
    4. 1/2 tsk kummin
    5. 2 msk koriander
    6. 1/2 tsk grovt havssalt
    7. 0,6 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoan och gör i ordning dippen; skala och tärna avokadon och blanda den med resten av ingredienserna i en matberedare och kör tills det blir en slät puré. Skrapa av kanterna ett par gånger för att få med allt, tillsätt mer vatten om det är nödvändigt

    2. 2.

      Ta så mycket quinoa du vill ha i en wrap och lägg i en skål, lägg i svarta bönor och värm blandningen, på spis eller i mikrovågsugn (värmer man i mikron kan man blanda i dippen med bönorna)

    3. 3.

      Blanda quinoan och de svarta bönorna med dippen, så mycket som du föredrar men gärna så det blir krämigt. Ju mer dip desto mer kommer quinoan smaka

    4. 4.

      Värm tortillan i en torr stekpanna, lägg på ost och feta på ena halvan och vik över andra halvan

    5. 5.

      Lägg tortillan, uppvikt, på en tallrik. Lägg på spenat, quinoablandningen och toppa med avokado. Rulla ihop och njut!

Är innehållet i detta recept olämpligt?