QUINOASALLAD MED HALLOUMI OCH NEKTARIN

QUINOASALLAD MED HALLOUMI OCH NEKTARIN

Av:
En riktig sommarmåltid med tydlig sälta och sötma. En härlig quinoasallad, där det salta från halloumiosten möter sötman från solmogna nektariner. Rucolasallad får bidra med lite lagom hetta och snyggt svarvad gurka med skön svalka.
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 dl Quinoa
    2. 3 dl Vatten
    3. ,5 dl Olivolja Riserva
    4. 1 msk Olivolja Lemon
    5. ,5 dl Balsamico bianco
    6. ,5 st Apelsin
    7. 2 st Nektarin
    8. 250 g Körsbärstomater
    9. ,5 st Gurka
    10. 150 g Halloumi
    11. 65 g Rucolasallad
    12. 120 g Prosciutto
    13. Smör till stekning
    14. Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj quinoan i ljummet vatten och koka den i dubbel mängd vatten på svag värme i 15 minuter. Låt svalna något. Blanda de två olivoljorna och den vita balsamicon med pressad apelsin, smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoan på ett vackert fat och slå över dressingen.

    2. 2.

      Skär nektarinerna i bitar, dela körsbärstomaterna och svarva gurkan. Stek halloumin i smör. Dekorera quinoan med nektariner, tomater, gurka, rucola, prosciutto och halloumi.

Är innehållet i detta recept olämpligt?