Quinoapizza med skinka och svamp

Quinoapizza med skinka och svamp

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
2 pizzor
Glutenfri quinoapizza med skinka och svamp.
Fler recept på:
Basilika, Svamp, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl skalade sesamfrön
    2. 1 1/2 dl quinoamjöl
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 1 tsk salt
    6. 3 st ägg
    7. 1 dl mjölk, valfri sort
    8. 1 tsk torkad oregano
  1. Tomatsås

    1. 1/2 dl olivolja
    2. 1/2 dl vatten
    3. 1 tsk balsamvinäger
    4. 1 dl tomatpuré
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 1 tsk torkad oregano
    7. salt, svartpeppar
  2. Fyllning

    1. 200 g god riven ost
    2. 20 st skogschampinjoner
    3. 1 st gul lök
    4. 250 g mozzarella
  3. Topping

    1. 150 g lufttorkad skinka
    2. färsk basilika
    3. hyvlad parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner havre- eller mandelmjölk och ägg. Låt dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två mindre runda pizzor. Förgrädda pizzabottnen i mitten av ugnen i 10 minuter.

    2. 2.

      Vispa under tiden ihop tomatsåsen och förbered toppingen.

    3. 3.

      Ta ut pizzabottnen och bred på tomatsås. Lägg på god riven ost, champinjoner, skivad lök och mozzarella, sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut, lägg på skinka och strimlad basilika och hyvla över lite parmesanost.

Fler recept på:
Basilika, Svamp, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?