Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter

Quinoa- och quornsallad med bönor och nötter

Av: / Foto: Mat & Vin
25 min
6 Portioner
Den här vegetariska salladen med quinoa och quorn är lika god som hel måltid eller som tillbehör. Dressingen med citron blir pricken över i.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 4 port Vit quinoa
    2. 300 g Vegetariskt substitut
    3. 1 msk Olja
    4. 2 st Vitlöksklyftor
    5. 1 st Kruksallat
    6. 75 g Rucola/Babyspenat
    7. 10-15 st Cocktailtomater
    8. 1 st Gurka
    9. 200 g Valfria bönor
    10. 1 st Morot (riven)
    11. 1/2 dl Valfria nötter
  2. Citrondressing

    1. 1/2 dl Olivolja
    2. 2 msk Vitvinsvinäger
    3. 2 msk Pressad citron
    4. 1 nypa Salt
    5. 1 nypa Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoan efter anvisningarna på paketet.

    2. 2.

      Stek quornbitarna i olja och fint hackad vitlök. Salta och peppra.

    3. 3.

      Riv sallat och skär rucola/babyspenat i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar. Blanda allt.

    4. 4.

      Rör i bönor och riven morot. Strö över nötter.

    5. 5.

      Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll över salladen innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?