Quinoa- och quornsallad

Quinoa- och quornsallad

Av: / Foto: Christina Sundien
25 min
5 personer
God som hel måltid, eller som tillbehör.
Fler recept på:
Sallad, Morot, Nötter, Tomater, Bönor, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4 portioner vit quinoa
    2. 300 g quornbitar
    3. 1 msk olja
    4. 2 vitlöksklyftor
    5. salt och peppar
    6. 1 kruksallat
    7. 75 g rucola
    8. 10–15 små tomater (i olika färger)
    9. 1 gurka
    10. 100 g cannellinibönor
    11. 100 g edamame/sojabönor
    12. 1 gul morot (riven)
    13. 1/2 dl hasselnötter
  1. Citrondressing:

    1. 1/2 dl olivolja
    2. 2 msk vitvinsvinäger
    3. 2 msk pressad citron
    4. salt och vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoan efter anvisningarna på paketet. Stek quornbitarna i olja och fint hackad vitlök. Salta och peppra.

    2. 2.

      Riv sallat och skär rucola i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala gurkan och skär i småbitar. Blanda allt.

    3. 3.

      Rör i bönor och riven morot. Strö över hasselnötter. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll över salladen innan servering.

Fler recept på:
Sallad, Morot, Nötter, Tomater, Bönor, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?