Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Pajbotten

    1. 100 g smör
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 0,5 tsk salt
    4. 3 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 300 g skinka
    2. 1 dl purjolök
    3. 2 dl smetana
    4. 2 dl grädde
    5. 3 ägg
    6. 1 dl ost

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till bottnen och låt degen stå i kylskåp en stund. Tryck ut degen i en pajform. Grädda bottnen halvklar i 200 grader i 10-15 minuter.

    2. 2.

      Hacka skinka och purjolök och riv osten. Blanda ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen över pajskalet och fortsätt grädda ca 15 minuter tills fyllningen har blivit fast och fått en gyllenbrun färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?