Pytt på sidfläsk och brysselkål

Pytt på sidfläsk och brysselkål

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g sidfläsk
    2. 2 msk glutenfri soja
    3. 1 msk risvinäger
    4. 2 klyftor vitlök
    5. 60 g smör
    6. 450 g brysselkål
    7. 30 g purjolök
    8. salt
    9. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär fläsket i tunna skivor och sedan i småbitar.

    2. 2.

      Blanda soja och vinäger i en skål. Lägg i köttet och låt marinera några minuter eller mer.

    3. 3.

      Skölj och ansa brysselkålen. Dela i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek.

    4. 4.

      Hetta upp hälften smöret och lägg i två tilltryckta vitlöksklyftor och kålen. Stek gyllene. Salta och peppra efter smak. Lyft upp och ställ åt sidan.

    5. 5.

      Bryn köttet i samma panna med resten av smöret tills det fått fin stekyta. Lägg tillbaka kålen och rör om. Servera med fint strimlad purjolök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?