Pytt med havets läckerheter

Pytt med havets läckerheter

Av: / Foto: Christina Uhlin
45 min
4 personer
Recept på pytt med räkor och lax.
Fler recept på:
Fisk, Dill, Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 600 g räkor med skal, ca 200 g skalade
    2. 2 st morötter
    3. 400 g potatis av fast sort
    4. 400 g kallrökt lax i hel bit
    5. 200 g torsk
    6. 1 st gul lök
    7. olja till stekning
    8. salt och peppar
    9. 1–2 msk hackad dill, ca 10 g
  1. Dijonkräm

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 3 msk dijonsenap
    3. 1 msk grovkornig senap

Gör så här

    1. 1.

      Skala räkorna, ställ åt sidan.

    2. 2.

      Skala och tärna morot och potatis, ca 1x1x1 cm. Koka mjuka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter. Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan med locket på så det inte blir kallt.

    3. 3.

      Rör ihop dijonkrämen.

    4. 4.

      Skär lax och torsk i ca 1x1x1 cm stora bitar.

    5. 5.

      Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i en panna med lite olja. Tillsätt torsken och stek den klar. Tillsätt lax och rotfrukter och låt allt bli jämnt varmt under försiktig omrörning så inte fisken går sönder. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att laxen är salt i sig.

    6. 6.

      Blanda ner räkor och dill precis innan servering. Servera med senapskrämen.

Tips från kocken

Servera med stekt eller pocherat ägg.
Fler recept på:
Fisk, Dill, Morot, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?