Pytt i panna med falukorv

Pytt i panna med falukorv

Av: / Foto: Anders Norrsell
4 pers
God som både kvällsvickning och middag. Ett enkelt vardagsrecept!
Fler recept på:
Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 500 g falukorv
    2. 140 g tärnat bacon
    3. 6 potatisar
    4. 2 morötter
    5. 1 gul lök
    6. 3 msk olivolja
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm nymalen svartpeppar
    9. 150 g sugarsnaps eller sockerärter
  1. Servering:

    1. 3 msk finhackad persilja
    2. stekta ägg/äggulor
    3. serverade i äggskal
    4. saltgurka
    5. rödbetor

Gör så här

    1. 1.

      Dra skinnet av korven, tärna eller strimla den. Skala potatis och morötter och skär i tärning­ar. Skala och finhacka löken.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en stor stek­panna, stek potatis och moröt­ter ca 15 minuter. Rör om noga efter hand. Salta och peppra.

    3. 3.

      Fräs löken i en annan panna så att den blir blank och smidig, ca 3 minuter. Tillsätt falukorv och fräs vidare ca 3 minuter. Blanda samman samtliga ingredienser och stek ca 3 mi­nuter.

    4. 4.

      Ansa och halvera sugar­snapsen och låt dem steka med i ca 1 minut.

    5. 5.

      Servera med ägg, skivade saltgurkor och inlagda hela rödbetor. Garnera med persilja och servera med en bit bröd och en god ost.

Fler recept på:
Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?