Puylinsallad med smörstekta päron och ädelost

Puylinsallad med smörstekta päron och ädelost

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
30 min
4 personer
Knäckigt sött päron och salt ädelost är en fin kombo tillsammans med spänstiga puylinser.
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl puylinser
    2. 2 stora mogna päron
    3. 1 msk smör
    4. 1 msk fytande honung
    5. 50 g blandade sallatsblad
    6. 100 g ädelost
    7. 3 msk rostade hackade hasselnötskärnor
    8. lite god olivolja och balsamico
    9. flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Tillaga linserna enligt anvisningen på förpackningen, och låt svalna.

    2. 2.

      Skär päronen i klyftor och stek dem hastigt i smör så de blir gyllene. Ringla över honungen och skaka pannan. Salta lätt.

    3. 3.

      Blanda linserna med sallatsbladen och smula i osten. Ringla i en sked olja och balsamico och salta och peppra.

    4. 4.

      Lägg upp på tallrikar och toppa med päron och rostade hasselnötter.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?