Puttanesca med zoodles

Kay

Puttanesca med zoodles

Av:
2 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st zucchini
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1/2 röd chili
    4. 1 1/2 msk olivolja
    5. 1/2 gul lök
    6. 3 st finhackade sardellfiléer eller 2 tsk sardellcreme
    7. 1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
    8. 0,25 dl medelstora kapris
    9. 1/2 burk hela tomater i tomatsås
    10. bladpersilja
    11. 50 g parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Fräs finhackad chili (kärna ur först), finhackad gul lök och finhackad vitlök i olivolja. Låt fräsa i ca 2 minuter. Rör sedan ner sardeller, oliver och kapris och låt fräsa en liten stund. Rör ner tomaterna och låt allt småputtra i 30 minuter.

    2. 2.

      Strimla zuchinin och fräs en liten stund i olivolja, salta och peppra och rör sedan ner i tomatsåsen.

    3. 3.

      Avsluta med att strö över rikligt med grovhackad bladpersilja och riven parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?