Purjolökslåda med kassler

Purjolökslåda med kassler

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Härlig gratäng som passar till både vardag och fest!
Fler recept på:
Brysselkål, Potatis, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 700 g mjölig potatis
    3. 400 g kassler
    4. 200 g brysselkål
    5. 10 dl skivad purjolök
  1. Béchamelsås

    1. 30 g smör
    2. 1/2 dl vetemjöl
    3. 5 dl valfri grädde
    4. 2 msk hackad salvia el 1 tsk torkad
    5. 1 msk söt senap
    6. 150 g gratängost
  2. Garnering

    1. skivad purjolök
    2. brysselkålblad
    3. färsk salvia

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen. Skär kasslern i strimlor. Förväll brysselkålen och potatisen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet.

    2. 2.

      Varva potatis, kassler, brysselkål och purjolök i smord ugnsfast form.

    3. 3.

      Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och späd med grädden. Låt koka några minuter under omrörning. Krydda med salvia och rör i senapen, smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt osten och låt den smälta ner.

    4. 4.

      Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen ca 35 min. Garnera med purjolök, några brysselkålblad och färska salviablad.

Fler recept på:
Brysselkål, Potatis, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?