Purjoflarn med pinjenötter

Purjoflarn med pinjenötter

/ Foto: Anna Hult, Per Magnus Persson
60 min
5 personer
Ett matigt flarn som är fullt av god purjo.
Fler recept på:
Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg späda purjolökar
    2. 200 g färskost, t ex Philadelphia
    3. 2 dl riven parmesanost
    4. 2 msk hackad timjan
    5. salt, peppar
    6. 1 smördeg (275 g)
    7. 1 ägg
    8. pinjenötter
  1. Garnering

    1. timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Halvera purjolökarna, skölj dem väl och skär bort det mesta av det gröna. Koka purjon mjuk i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt svalna.

    3. 3.

      Rör ihop färskost, 1 dl parmesan och timjan. Salta och peppra. Hit går det att förbereda.

    4. 4.

      Rulla ut smördegen på en plåt (låt papperet vara kvar under). Nagga degen, bred på färskosten och fördela purjon i fina rader.

    5. 5.

      Vik upp kanterna lite och tryck till dem med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

    6. 6.

      Strö över pinjenötter och resten av osten. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Garnera med timjan.

Fler recept på:
Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?