Pumpasoppa med kokos

Pumpasoppa med kokos

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 1 klyfta vitlök
    3. 2 cm ingefära (färsk)
    4. 1 chili (röd)
    5. 1 kg butternutpumpa
    6. 1 msk kokosolja
    7. 1 msk paprikapulver
    8. 1 liter grönsaksfond
    9. 2 dl kokosgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök, vitlök och ingefära och hacka chilin. Kärna ur pumpan och skör köttet i bitar.

    2. 2.

      Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i kokosolja i en stor kastrull på medelvärme.

    3. 3.

      Tillsätt pumpabitarna och paprikapulver och fräs i ytterligare ca 2 min.

    4. 4.

      Tillsätt grönsaksfond och låt puttra i 10-15 min tills pumpan är mjuk.

    5. 5.

      Mixa soppan slät och toppa med vispad kokosgrädde och lite paprikapulver.

Är innehållet i detta recept olämpligt?