Pumpasoppa med knapriga skinkchips

Pumpasoppa med knapriga skinkchips

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 portioner
Pumpasoppan toppar vi med skinka som fått krispa till sig i ugnen.
Fler recept på:
Soppa, Halloween - skrämmande goda recept, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 300 g butternutpumpa
    2. 1/2 st gul lök, ca 50 g
    3. 5 cm färsk ingefära
    4. 2–3 st vitlöksklyftor
    5. olja till stekning
    6. 1 tsk torkad timjan
    7. 1 st apelsin (använd dess skal och saft)
    8. 1 liter kycklingbuljong
    9. salt och peppar
  1. Topping

    1. pumpakärnor
    2. persilja, hackad
    3. chips
    4. 4 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

    1. 1.

      Skala pumpan och skär i mindre bitar. Skala löken och hacka fint. Skala ingefäran och riv fint. Skala och riv vitlöken. Fräs pumpan med löken, vitlöken och ingefäran mjuk i olja i en kastrull ihop med timjan och finrivet apelsinskal.

    2. 2.

      Tillsätt buljong och låt sjuda utan lock i 20–25 minuter. Smaka av med salt, peppar, pressad saft av apelsin och eventuellt mer ingefära. Sätt ugnen på 200°.

    3. 3.

      Lägg skinka på bakpapper och tillaga i ca 10 minuter tills krispiga. Låt svalna. Toppa soppan med pumpakärnor och persilja före servering.

Tips från kocken

Soppan och skinkchipsen går utmärkt att förbereda två dagar innan.
Är innehållet i detta recept olämpligt?