Pumpasoppa med fetaostkräm

Kay

Pumpasoppa med fetaostkräm

Av: / Foto: Michael Krantz
2 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Soppa

    1. 0,5 st butternutsquash
    2. 1 st palsternacka
    3. 0,5 st gul lök
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 1,5 msk olivolja
    6. 0,25 st röd chilifrukt
    7. 0,5 tsk fänkålsfrö
    8. 0,5 st grönsaksbuljongtärning
    9. 0,5 l vatten
    10. 0,25 st apelsin
    11. 1 msk smör
    12. flingsalt
    13. svartpeppar
  2. Fetaostkräm

    1. 75 g fetaost
    2. 1 dl crème fraiche
    3. 0,5 msk finhackade örter
  3. Rostade pumpfrö

    1. 1 dl pumpfrö
    2. 0,5 msk olivolja
    3. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Skala och gör på samma sätt med palsternackor. Skala och finhacka lök och vitlök.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den mjuknat i ett par minuter, rör då och då. Finhacka chilin.

    3. 3.

      Tillsätt pumpa och palsternacka, finhackad chili, fänkålsfrön, buljong och vatten. Låt soppan få ett uppkok och sjud under lock tills grönsakerna är mjuka i ca 15-20 minuter.

    4. 4.

      Mixa soppan slät och smaksätt med finrivet apelsinskal och apelsinsaft.

    5. 5.

      Smula fetaosten i en bunke med gaffel och blanda med crème fraiche och finhackade örter. Krydda med lite salt och peppar.

    6. 6.

      Rosta pumpafrö i olja och lite salt i en stekpanna.

    7. 7.

      Servera soppan med fetaostkrämen och toppa med rostade pumpakärnor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?