Pumpasoppa med chili

Pumpasoppa med chili

Av: / Foto: Lena Grenfelt
25 min
6 portioner
Pumpasoppa smaksatt med lime och citrongräs, som rundas av med lite grädde.
Fler recept på:
Soppa, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 300 g skalad butternutpumpa (skalad och tärnad)
    2. 1 st bananschalottenlök (hackad)
    3. olja
    4. 1 st röd chili (urkärnad och hackad)
    5. 3 dl hönsbuljong
    6. 1 kvist citrongräs (delat och öppnat)
    7. 4 st limeblad
    8. 3 dl grädde
    9. 1 msk lime
    10. salt och peppar
    11. ärtskott (till dekoration)

Gör så här

    1. 1.

      Fräs löken mjuk i olja i en gryta, låt den inte ta färg.

    2. 2.

      Häll i chili och pumpa samt buljong, citrongräs och hela limeblad. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Fiska upp limeblad och citrongräs, tillsätt grädden. Mixa soppan.

    4. 4.

      Smaksätt med lime, salt och peppar. Låt soppan koka upp före servering. Servera soppan i varma tallrikar.

Fler recept på:
Soppa, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?