Pumpasoppa

Pumpasoppa

Av: / Foto: Heléne Linsjö
35 min
4 personer
Recept på pumpasoppa.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st matpumpa
    2. olivolja
    3. salt och peppar
    4. 4 st plommontomater
    5. 1 st gul lök
    6. 4 st vitlöksklyftor
    7. 1 tsk finhackad färsk rosmarin
    8. 8 dl grönsaksbuljong
    9. ev vit balsamvinäger
    10. 1 dl rostade pumpafrön

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Dela pumpan och gröp ur kärnhuset. Klyfta pumpan och lägg klyftorna på en bakpappersklädd plåt. Ringla lite olivolja över, salta och peppra.

    2. 2.

      Ställ in i 225° varm ugn och baka tills pumpan börjar få färg i kanterna, ca 20 min.

    3. 3.

      Dela under tiden tomaterna och blanda med hackad lök, vitlök och rosmarin i en kastrull. Häll på buljongen och låt koka tills pumporna i ugnen är klara.

    4. 4.

      Skrapa ner köttet från hälften av pumpaklyftorna i kastrullen. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt, peppar och ev en liten skvätt vit balsamvinäger.

    5. 5.

      Servera soppan tillsammans med rostade pumpafrön och resten av pumpaklyftorna bredvid. Olivolja är gott till som smaksättare.

Är innehållet i detta recept olämpligt?