Pumpasoppa

Pumpasoppa

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
4 port
Låt en krämig pumpasoppa med smak av ingefära och apelsin inleda festmiddagen.
Fler recept på:
Soppa, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 600 g butternutpumpa
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 2 msk smör
    5. ½–1 msk färskriven ingefära
    6. 6 dl vatten
    7. 1½ tärning grönsaksbuljong
    8. 3 dl vispgrädde
    9. saft från 1 apelsin
    10. salt
    11. peppar
  1. Servering

    1. 1 tsk smaksatt olja
    2. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skär skalet av pumpan, ta ur ev kärnor och tärna fruktköttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och pumpa i smöret. Tillsätt ingefära, vatten och buljongtärning.

    2. 2.

      Koka sakta 10–15 min eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan i omgångar i en mixer eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt grädde och apelsinsaft. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Servering: Ringla i smaksatt olja (tex sesam-, chili-). Dekorera med persilja.

Fler recept på:
Soppa, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?