Pumpasoppa

Pumpasoppa

Av:
35 min
4 port
Om du gillar heta smaker kan du krydda din soppa med chili och spiskummin. Eller tillsätta ett par matskedar färskriven ingefära innan serveringen.
Annons

Ingredienser

    1. 1 liten gul lök
    2. 2 klyftor vitlök
    3. 300 g butternutsquash
    4. 300 g kålrot, rotselleri eller palsternacka
    5. 2 msk olivolja
    6. 1 tsk salt
    7. ½ tsk peppar
    8. 5 dl grönsaksbuljong
    9. 200 g smör
    10. ½ lime, saften
    11. 2 dl majonäs
    12. ½ dl pumpakärnor, rostade

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpan och skär köttet i tärningar. Samma sak med kålroten. Skala löken och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna.

    2. 2.

      Lägg allt i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, salta och peppra.

    3. 3.

      Rosta 25–30 minuter i ugn eller stek på medelhög värme i en rejäl gryta/kastrull tills pumpan och kålroten är mjuka.

    4. 4.

      Lägg över de rostade/brynta grönsakerna i en kastrull/gryta. Tillsätt buljong/vatten och koka upp. Låt sjuda ett par minuter. Ta undan från spisen.

    5. 5.

      Tillsätt smöret, tärnat i bitar. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med lime, valfri krydda och eventuellt mer salt och peppar.

    6. 6.

      Servera soppan med majonnäs och rostade pumpakärnor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?