Pumpasoppa

Pumpasoppa

Av: / Foto: Lisa & Erik
45 min
4 port
Riktigt gott och superenkelt är det att laga en god pumpasoppa. Så här på hösten blir det en perfekt vardagsmiddag på ett kick.
Annons

Ingredienser

  1. Soppan

    1. 1 st Butternutpumpa
    2. 300 gram Kikärtor
    3. 3 st Morötter
    4. 2 st Gula lökar
    5. 2 st Grönsaksbuljongtärningar
    6. 1 tsk Äppelcidervinäger
    7. Valfri mängd Salt, peppar, cayenne & spidkummin

Gör så här

    1. 1.

      Man delar den på hälften och gröper ur kärnorna. När man sedan skär den i små bitar får man dem där vackra karakteristiska halvorna med hål i mitten. Då sätter du ugnen på 200 grader och masserar in olja och salt i pumpabitarna innan du lägger dem på en plåt för att svettas och rostas i ugnen i ca 30 minuter.

    2. 2.

      Efter att du rostat pumpan som i beskrivningen ovan hackar du lök och morot som du sedan steker i rapsolja i en soppgryta. Tillsätt sedan kikärtor och de rostade pumpabitarna innan du häller på buljongtärningarna som du spätt ut i en liter vatten.

    3. 3.

      Låt puttra i 5-10 minuter varefter du mixar soppa till önskad konsistens, tillsätter citronjuice/äppelcidervinäger och smakar av med kryddorna.

    4. 4.

      Servera med lite yoghurt!

Är innehållet i detta recept olämpligt?