Pumparisotto med blomkålsris

Pumparisotto med blomkålsris

Av:
20 min
4 port
Servera som den är eller tillsammans med exempelvis lite kyckling.
Annons

Ingredienser

    1. 2 paket bacon
    2. 1 gul lök
    3. 3 klyftor vitlök
    4. 50 g champinjoner
    5. 1 blomkålshuvud
    6. 8 msk pumpapuré
    7. 8 msk kokosmjölk
    8. 1 msk citronsaft
    9. salt
    10. peppar
    11. en näve persilja (färsk)
    12. 2-3 msk tranbär (torkade)
    13. pumpakärnor
    14. kokosolja

Gör så här

    1. 1.

      Smält lite kokosolja i en stekpanna.

    2. 2.

      Skär bacon i små bitar och stek tills de blir lite gyllene.

    3. 3.

      Skär champinjonerna i mindre bitar och stek på med baconet.

    4. 4.

      Sätt bacon och champinjoner åt sidan.

    5. 5.

      Finhacka löken och pressa vitlöken.

    6. 6.

      Stek lök i kokosolja tills det blivit lite mjukt och tillsätt sen vitlöken. Stek i ett par minuter.

    7. 7.

      Tillsätt blomkålsris, pumpapuré, kokosmjölk, citronsaft, salt och peppar. Rör samman allt ordentligt och låt småputtra i ca 5 minuter.

    8. 8.

      Tillsätt bacon och champinjoner och rör samman.

    9. 9.

      Du kan blanda lite av den hackade persiljan i risotton och ha resten som pynt ovanpå.

    10. 10.

      Servera och ha på lite torkade tranbär och pumpafrön.

Är innehållet i detta recept olämpligt?