Pumpapaj

Pumpapaj

Av: / Foto: Peder Gerdin
90 min
8 Portioner
Ljuvlig pumpapaj som du t ex gör på innanmätet av en halloween-pumpa. Serveras med grädde och sylt.
Annons

Ingredienser

  1. Förberedelse 1

    1. 1 kg Rensad pumpa i små bitar
    2. Salt
  2. Förberedelse 2

    1. 4 st Ägg
    2. 1 dl Socker
  3. Steg 3

    1. 5 msk Vetemjöl
    2. 5 dl Mjölk
    3. 5 st Bittermandlar
    4. 0,5 dl Sötmandlar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen 200 gr. Sätt ugnsgallret på tredje valsen nerifrån så att pajformen sedan är på ca en tredjedels höjd av ugnen.

    2. 2.

      Rensa och skär pumpans innehåll i små bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet mha ett durkslag. Mosa dem eller mixa dem med t ex en stavmixer.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker, inte för hårt. Tillsätt mjölet och den malda mandeln. Rör runt.

    4. 4.

      Rör ihop allt (inte vispa) och häll upp i en smord eldfast pajform. In i ugnen i 60 minuter i den nedre delen av ugnen. Serveras med vispad grädde o sylt. Konsistens skall bli lite mjuk. Blir den fast i formen (som en kaka) så har du vispat för mycket.

Är innehållet i detta recept olämpligt?