Pumpamarmelad med ingefära och kanel

Pumpamarmelad med ingefära och kanel

Av: / Foto: Anette Nilsson
9 dl
Supergod, hemlagad pumpamarmelad förgyller varje morgon och eftermiddagsfika! Lättlagad marmelad med smak av pumpa, ingefära, citron, apelsin och kanel. Ett enkelt recept med syltsocker som gör det lätt att lyckas med pumpamarmeladen.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g pumpakött
    2. 2 apelsiner
    3. 1 citroner
    4. 2 tsk färskriven ingefära
    5. 1 bit hel kanel
    6. 7 dl syltsocker

Gör så här

    1. 1.

      Grovriv pumpaköttet, det bör bli ca 8 dl. Lägg det i en kastrull.

    2. 2.

      Tvätta apelsinerna och citronen väl. Finriv det yttersta på skalet och pressa saften ur frukterna. Tillsätt skal och saft i kastrullen.

    3. 3.

      Tillsätt ingefäran och kanelstången. Rör ner syltsockret och värm upp marmeladen under omrörning. Låt koka utan lock i ca 15 minuter.

    4. 4.

      Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll upp marmeladen på varma rengjorda burkar och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?