Pulled pork med paprikasås och coleslaw

Pulled pork med paprikasås och coleslaw

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4 personer
De här tillbehören passar lika bra till både pulled pork och pulled chicken.
Fler recept på:
Morot, Äpple, Potatis, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 600–800 g pulled pork eller pulled chicken
  1. Coleslaw

    1. 1 st spetskålshuvud eller 1/2 vitkålshuvud, ca 400 g
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 1 tsk salt
    4. 1 st morot
    5. 1/2 st gul lök
    6. 1/2 st syrligt äpple
    7. några kvistar bladpersilja
    8. några kvistar färsk timjan
    9. 1 dl turkisk yoghurt
  2. Paprikasås

    1. 3 st gula paprikor
    2. 1 msk paprikapulver
    3. 1/2 tsk vitvinsvinäger
    4. 2 msk majonnäs
    5. salt och peppar
  3. Servering

    1. ca 2–3 msk steksky från pulled pork eller pulled chicken
    2. ugnsbakade potatishalvor, gärna mandelpotatis

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Coleslaw: Skär kålen tunt och blanda ihop med senap och salt i en bunke. Blanda ordentligt så att saltet tas upp av kålen. Skär moroten tunt, skala och skiva löken och blanda ner det i bunken. Låt stå och dra i ca 20 minuter. Häll bort eventuell vätska. Tvätta äpplet, skär det i stavar och grovhacka persilja och timjan. Blanda ner det i bunken tillsammans med yoghurt.

    3. 3.

      Paprikasås: Baka paprikorna hela i ugnen tills skalet får en lite bränd ton, 15–20 minuter. Ta ut dem och låt vila i ca 15 minuter. Dra av skalet och kärna ur dem. Lägg dem i ett durkslag så att lite av vätskan droppar av. Mixa paprikaköttet slätt med en stavmixer i en bunke och smaksätt med paprikapulver, vinäger och majonnäs. Tillsätt lite salt och peppar om det behövs.

    4. 4.

      Dra sönder köttet med en gaffel och lägg på en tallrik. Ringla över lite av stekskyn och servera med coleslawen och paprikasåsen. Ha gärna ugnsbakade potatishalvor till.

Fler recept på:
Morot, Äpple, Potatis, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?