Pulled pork

Pulled pork

Av: / Foto: Ralph Månsson
10 min
5 personer
Rejält tilltagen portion. Går bra att äta nästa dag.
Fler recept på:
Långkok, Baka, Ugnsbaka , Fläsk, Chili, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. ca 1 kg fläskkarré i hel bit utan ben
    2. 1 påse BBQ-rub chipotle och citrus, 22 g
    3. 1 dl chilisås
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 2 tsk spiskummin
    6. salt och peppar
    7. 2 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Blanda BBQ-rub med chilitomatsås, pressad vitlök och spiskummin. Gnid in fläskkarrén med kryddblandningen och krydda sedan med salt och peppar runtom.

    3. 3.

      Lägg karrén i en stekgryta eller kastrull med lock som tål ugnsvärme. Häll vattnet i grytan, lägg på locket och låt den stå i ugnen i fyra timmar.

    4. 4.

      Ta ut steken och lägg på en tallrik eller en skärbräda och dra sönder köttet med en gaffel.

Tips från kocken

Köttet går utmärkt att spara i kylen och äta dagen efter, eller spara i frysen till ett senare tillfälle.
Fler recept på:
Långkok, Baka, Ugnsbaka , Fläsk, Chili, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?