Pulled pork

Pulled pork

Av: / Foto: Ulf Svensson
480 min
6 port
Festligt alternativ av köttfärs till tacosen! Bara att göra i ordning och sen låta stå.
Fler recept på:
Långkok, Svensk husmanskost, Rödlök, Vitlök, Morot, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 125°
    2. 1,2 kg benfri fläskkarré, hel bit
    3. 2 tsk salt
    4. 1 tsk svartpeppar
    5. 1 msk rökt paprikapulver
    6. 2 st gula lökar
    7. 1 st hel vitlök
    8. 2 msk olja
    9. 2 dl färdig barbecuesås, gärna med lite röksmak
    10. 1–2 dl vatten
    11. 1 st tärning köttbuljong
  1. Tillbehör

    1. surdegsbröd
    2. majs
    3. vitlökssås
    4. bönsalsa (se separat recept)
    5. rödlök
  2. Cole slaw

    1. 300 g vitkål
    2. 1 st morot
    3. 2 dl lätt crème fraiche
    4. 1 msk vinäger
    5. 2 tsk stark senap
    6. 2 krm strösocker
    7. salt
    8. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och torka av köttet. Gnid in det med salt, peppar och paprikapulver. Skala och klyfta lökarna.

    2. 2.

      Häll oljan i en gjutjärnsgryta, lägg i köttet och lökarna runtom. Häll över barbecuesås, vatten och buljongtärning. Lägg på lock och tillaga i ugnen 7–10 tim eller tills köttet är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar.

    3. 3.

      Servera köttet på grillade skivor av surdegsbröd tillsammans med majs och cole slaw.

    4. 4.

      Cole slaw: Finstrimla 300 g vitkål. Skala och grovriv 1 morot. Blanda med 2 dl lätt crème fraiche, 1 msk vinäger och 2 tsk stark senap. Smaka av med 2 krm strösocker, lite salt och peppar. Låt vila i kylen någon tim.

Tips från kocken

Har du ingen gjutjärnsgryta med lock som tål ugnsvärme kan du använda en ugnssäker form och täcka ordentligt med folie. Hur lång tid som behövs i ugnen beror på köttets kvalitet.
Är innehållet i detta recept olämpligt?