Pulled pancake

Pulled pancake

Av:
2 Portioner
2 dl vetemjöl 3 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker en nypa salt 1 1/4 dl mjölk 3 äggulor 3 äggvitor Till stekning: smör Till servering: vispgrädde sylt florsocker
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vetemjöl, strösocker, vauljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten bevaras!

    2. 2.

      Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

    3. 3.

      Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. Stjälp upp på en tallrik och dra isär till små bitar – ca 1,5-2 cm stora – med två gafflar. Lägg till baka i stekpanna med lite smör och stek vidare i några minuter.

    4. 4.

      Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och en stor klick vispad grädde. MUMS!

Är innehållet i detta recept olämpligt?