Pulled chicken på surdegsbröd med caesardressing

Pulled chicken på surdegsbröd med caesardressing

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 personer
De här tillbehören passar lika bra till både pulled pork och pulled chicken.
Fler recept på:
Sallad, Citron, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 600 g pulled chicken eller pulled pork
    2. 8 skivor surdegsbröd
    3. 1 st rödlök
    4. ca 8 st minitomater
    5. 1/2 st romansalladshuvud
  1. Caesardressing

    1. 2 st äggulor
    2. 1 tsk dijonsenap
    3. 2–3 tsk finhackade sardeller
    4. 3/4 dl olivolja
    5. 3/4 dl rapsolja
    6. 1 tsk saft av citron
    7. 1 dl riven parmesanost
    8. salt och malen svartpeppar
  2. Garnering

    1. krasse
    2. ev lite steksky från pulled pork eller chicken

Gör så här

    1. 1.

      Rosta brödskivorna i en brödrost eller i en grillpanna så du får fina grillränder.

    2. 2.

      Skala och skiva rödlöken. Skiva tomaterna. Varva pulled pork eller chicken, sallad, rödlöken och tomatskivorna på fyra av brödskivorna.

    3. 3.

      Caesardressing: Vispa samman äggulor och senap i en liten skål. Finhacka sardellerna och blanda ner. Tillsätt oljorna droppvis under omrörning. Blanda ner citronsaft och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Ringla dressingen över köttet och lägg på de andra brödskivorna som lock. Garnera med krasse och krydda med svartpeppar vid servering. Ringla gärna över lite av stekskyn från pulled porken eller chicken för lite extra sting.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?