Pulled chicken med BBQ-sås

Pulled chicken med BBQ-sås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
210 min
4 portioner
Otroligt mör och saftig blir kycklingen i lergrytan. En mustig BBQ-sås till blir pricken över i.
Fler recept på:
Sallad, Långkok, Avokado, Chili, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hel majskyckling eller vanlig kyckling, ca 1,3 kg
  1. BBQ-sås

    1. 1 st stor gul lök
    2. 4 st pressade vitlöksklyftor
    3. 1 dl chilisås
    4. 1 tsk rökt paprikapulver
    5. 1 msk chipotlepasta
    6. 1/2 dl vatten
    7. 1 msk farinsocker
    8. 1 tsk koriander
    9. 1 tsk spiskummin
    10. 1 tsk oregano
    11. 1 msk whisky (alt tequila) - kan uteslutas

Gör så här

    1. 1.

      Lägg en lergryta i blöt i 20 min.

    2. 2.

      Skär gul lök i klyftor. Blanda resten av ingredienserna och bred det runt kycklingen. Lägg löken i bottnen och kycklingen ovanpå. Lägg på locket och sätt in kycklingen i kall ugn. Sätt ugnen på 200°. Låt lergrytan stå i ugnen i minst 3 timmar. Kontrollera om köttet lossar lätt från benen.

    3. 3.

      Ta loss köttet från benen, servera det med tacobröd, tomatsalsa, tacosås, sallad, guacamole (avokadoröra) och svarta bönor.

Fler recept på:
Sallad, Långkok, Avokado, Chili, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?