Pulled chicken

Pulled chicken

Av:
480 min
6 port
Rymlig tjockbottnad kastrull eller gryta. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och blanda så att filéerna täckts. Koka upp och sänk sedan till medelhög värme. Låt puttra 1,5–2 timmar med loket på. Vänd på kycklingfiléerna efter halva tiden och sänk ev temp
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 1/2 dl vatten
    3. 3 msk olivolja eller kokosolja
    4. 3 msk glutenfri soja
    5. 3 msk chipotlepulver eller chilipulver
    6. 1 msk tomatpuré
    7. 1 msk rödvinsvinäger
    8. 1 tsk salt
    9. 900 g kycklinglårfiléer
  1. Servering

    1. 3 dl majonäs
    2. 300 g grönsallad
    3. 3 avokado
    4. 2 salladslökar
    5. koriander, färsk

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till marinaden direkt i slow cookern och rör om. Lägg i kycklingen och blanda om. Sätt slow cookern på hög värme i 3 timmar eller på låg värme i 5 timmar.

    2. 2.

      Dra isär kycklingen med två gafflar direkt i slow cookern och blanda ihop med stekskyn.

    3. 3.

      Servera med finhackad salladslök, avokado, färsk koriander, grönsallad och en rejäl klick majonäs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?